Vastgoedstyling: hoe begin je eraan?

18 september 2021 | Ik verkoop

Om een woning te koop te zetten, moet je wel wat moeite doen. Het volstaat niet om pas bij de verhuis de woning helemaal leeg te maken. Kandidaat-kopers moeten een goede indruk krijgen van de woning. We overlopen wat je zoal kan doen om je woning te ‘stylen’.

n de zoektocht naar een woning wordt vooral het internet geraadpleegd. Kandidaat-kopers weten al bijzonder goed hoe een woning eruitziet. De hele woning is dan ook al online te bekijken: aan de hand van foto’s of virtual reality kunnen ze zich een uitstekend beeld vormen.

Gun de kandidaat-koper een mooie blik, en hij zal meteen een klik voelen. Een snellere verkoop en gunstige verkoopprijs zijn de positieve resultaten.

Een specialist-vastgoedstylist kan advies geven om je woning te stylen. Uiteraard staat tegenover dit advies een budget. Ook de vastgoedmakelaar weet hoe hij jouw woning perfect verkoopklaar maakt. Of je kan er zelf mee aan de slag.

De beste tip: laat je woning los, neem afstand en bekijk je woning door de bril van een kandidaat-koper.

Geen make-over

Bij vastgoedstyling moet je jouw woning niet van een volledige transformatie voorzien. Die kost handenvol geld. Wel kan het helpen om de woning beter voor te stellen aan de kandidaat-koper.

 • Een likje verf doet wonderen. Kies voor neutrale kleuren zoals wit, maar ook lichtgrijs of beige.
 • Denk verder dan alleen de leefruimte. Kamers zoals de hal of slaapkamer die een opfrisbeurt kunnen gebruiken, mag je niet overslaan.
 • Laat het daglicht naar binnen schijnen. Overgordijnen of een zetel voor het raam verwijder je best om volop van het zicht op terras en tuin te genieten.
 • Haal de natuur in huis door een grote kamerplant of enkele kleinere exemplaren te plaatsen.

Opruimen

De grootste taak op de lijst is opruimen. Een moeilijke klus, want velen zijn nogal gehecht aan hun spullen.

 • Probeer systematisch afscheid te nemen van spullen die je niet echt nodig hebt en stop vooraf al persoonlijke voorwerpen zoals fotokaders en decoratie in een doos.
 • Ook de kleine prulletjes of te veel speelgoed mogen uit het zicht verdwijnen.
 • Meubels kunnen blijven staan tot aan de verhuis, zo hebben kandidaat-kopers toch een idee van de ruimte-indeling.
 • Als alles wat meer aan de kant staat, kan je stofzuigen, dweilen, stof vegen en ramen lappen.
 • Verlucht ook het huis om onaangename geurtjes weg te filteren.
 • Maak werk van vervelende klusjes die een slordige indruk geven, zoals bv. een piepende deur, loshangend pleisterwerk of een lekkende kraan.
 • Laat ook de tuin er netjes bij liggen. Naargelang het seizoen voer je de nodige werken uit. Verwijder gevallen bladeren, maai het gras of snoei de haag.

Het lijkt misschien wat bizar om al deze klusjes nog te doen wanneer je jouw woning zal verlaten, maar het loont zeker de moeite.

Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier: