Hoelang staat een woning gemiddeld te koop?

8 maart 2021 | Ik verkoop

Voor wie het tijd is om zijn woning te verkopen, hoopt natuurlijk om zo snel mogelijk deze deal te sluiten. Maak je vooral geen zorgen als je woning na een paar weken nog niet verkocht is. Wij somden even op hoelang een woning gemiddeld te koop staat en wat het probleem kan zijn als jouw woning niet zo snel een nieuwe eigenaar vindt.
Je woning is gepubliceerd en je bent helemaal klaar om geïnteresseerde kopers te ontvangen, maar het is wachten op de eerste biedingen. Welke termijn kan je bij verkopen nog als normaal beschouwen? Vanaf wanneer moet je beginnen kijken naar alternatieven?


Woning te koop: tijdslijn


1 à 2 maanden te koop: het is heel normaal dat op deze termijn jouw woning nog niet verkocht is. Hopelijk heb je ondertussen wel al geïnteresseerde kopers ontmoet. Als je nog niemand gezien of gehoord hebt ga dan eens na wat er fout kan zijn. Misschien is het dan al een goed idee om een vastgoedprofessional te contacteren zoals Century 21. Wij kunnen je veel stress en tijd besparen!


3 à 4 maanden te koop: Een woning staat ongeveer gemiddeld 3 à 4 maanden te koop. Hopelijk is dit ook bij jouw woning. Blijft een bod echter uit? Bekijk dan de tips hieronder of contacteer ons info@century21domino.be


5 à 6 maanden te koop: Dit is een vrij lange tijd. Bekijk je woning en jouw zoekertje heel kritisch en zoek waar de fout of het probleem kan liggen. Werk je nog niet samen met een makelaar? Dan is dit het geschikte moment om beroep te doen op een expert in vastgoed.

Waarom staat mijn woning lang te koop?


Duurt het langer dan gemiddeld om je woning te verkopen? Dan zijn er wellicht één of meerdere factoren die potentiële kopers afschrikken. Wij somden enkele van die redenen op:

De vraagprijs ligt te hoog


Als een woning lang te koop staat kan dit vaak liggen aan de vraagprijs. Hoe mooi je je woning zelf vindt is het de woningmarkt die de waarde bepaald. Laat je woning dan door een objectieve partij schatten en laat je daarna helpen bij de verkoop van je woning door experts. Je gaat dan wel vrede moeten nemen met de marktprijs die door de experts gesteld wordt.
Je woning is in slecht staat
Vele denken dat een woning die men verkoopt niet meer gerenoveerd hoeft te worden. Think again. Een woning in slechte staat kan kopers afschrikken, zelfs al zijn de kopers niet vies van wat renovatiewerk.

Je zoekertje is niet aantrekkelijk


Je zoekertje is het uithangbord van je woning. Besteed zeker voldoende tijd aan het opstellen ervan. Beschrijf je huis of appartement uitvoerig en geef eerlijke informatie. Zorg ook voor mooie, uitnodigende foto’s. Fotografeer alle ruimtes op een heldere dag en maak optimaal gebruik van natuurlijk licht om je woning in de kijker te zetten.

Hulp nodig bij de verkoop van u woning? Of liever een schatting van jouw woning? Dan ben je bij Century21 Domino aan het juist adres!

Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier: