5 redenen die de doorslag geven voor de verkoop van jouw woning!

29 december 2020 | Ik verkoop

Om een woning te verkopen waarin je al jaren woont, ga je niet over één dag ijs. Dit is een beslissing waarover heel goed nagedacht moet worden, maar waarvan de stap vaak net iets te groot is om er effectief mee door te gaan. Mogelijk speelt dit idee al enkele jaren in je hoofd, maar wacht je (on)bewust op het juiste moment of de juiste signalen om deze stap te wagen. Wij somden enkele veelvoorkomende reden op die de doorslag gaven bij anderen om hun woning toch te koop te zetten:

Je hebt meer ruimte nodig in een woning

Een eerste reden kan zijn dat de woning niet meer voldoet qua grootte voor jouw huishouden. Gezinsuitbreiding is hierbij een vaak voorkomende reden.
Ook eigenaars die op zelfstandige basis beginnen, verkopen vaak hun woning en gaan op zoek naar een groter pand. Denk bijvoorbeeld maar aan de extra ruimte die er nodig is voor een kantoor en kantoorbenodigdheden.

Je vindt dat je te veel ruimte hebt in je woning

Het omgekeerde argument kan ook een motief zijn om te verhuizen. Vaak koopt men een groot huis voor het hele gezin, maar wanneer de volwassen kinderen dan uiteindelijk het nest verlaten is er vaak te veel ruimte voor de ouders over. Dit is ruimte die niet benut wordt, die onderhoud en schoonmaak vergt en waarvoor ook betaald moet worden voor energie. Hier wordt aangeraden om uit te kijken naar een kleinere woning en de verkoop van de grote woning.

De buurt waarin je woont is niet meer naar je zin

De atmosfeer in de buurt waarin je woont kan sterk veranderen door de jaren heen. Een rustig boerendorp kan veranderen in een drukke buurt waar constant nieuwe mensen komen en gaan. Het verkeer in de buurt kan ook enorm toegenomen zijn waardoor je meer last hebt van verkeershinder en files. Misschien heb je een nieuwe job opportuniteit gekregen die net iets verder van jouw huis ligt of waarvoor de treinverbinding niet ideaal is.
De buren kunnen ook bepalen hoe graag je in een buurt woont. Als het contact met buren niet ideaal is of wanneer het niet klikt, dan is wonen in deze buurt automatisch minder aangenaam. Er zijn nog andere redenen om te verhuizen die aangehaald kunnen worden, maar verhuizen is natuurlijk geen garantie dat je wel in een leuke buurt gaat wonen. Om deze redenen kan je beroep doen op een erkend vastgoedmakelaar, aangezien die gespecialiseerd is in de omgeving en je met raad en daad kan bijstaan bij het vinden van je ideale droomhuis

Geen zin of budget meer voor grote renovatiewerken

Niet iedereen heeft zin in renovatiewerken. Toch is het belangrijk om een oudere woning op te frissen en enkele werken uit te voeren om de uitstraling en de veiligheid van de woning te kunnen garanderen. Natuurlijk zijn investeringen zoals nieuwe isolatie, een nieuw dak, schilder- en behangwerken geen kleine investeringen. Bovendien zijn renovaties geen garantie dat het de meerwaarde van jouw huis verhoogt bij de verkoop, aangezien dit niet naar de smaak van de kopers kan zijn. Indien je jezelf herkent in deze situatie, maar geen tijd of energie hebt in renovatiewerken, is het aangeraden om de woning te verkopen in zijn huidige staat. Er zijn immers genoeg potentiële kopers die op zoek zijn naar een te renoveren pand waarvan het prijskaartje lager is dan een nieuwbouw. Century 21 heeft hiervoor een tool om jouw woning zo accuraat mogelijk te kunnen schatten.

De woningmarkt is heel gunstig

In een aantrekkelijke woningmarkt komen veel eigenaars in de verleiding om hun woning te verkopen vooraleer de prijzen op de woningmarkt terug zouden dalen. Dat is een logische keuze wanneer je na de verkoop niet meer opzoek moet naar een andere woning. Anders koop je misschien een woning in een markt met hoge prijzen, waardoor de eventuele winst uit een verkoop vaak weer teniet wordt gedaan. Naast een gunstige woningmarkt kunnen er nog andere elementen meespelen die het interessant maken om jouw woning te verkopen. Enkele populaire insteken zijn de lage interesten of wonen in een zeer populaire streek waar niet veel andere woningen te koop staan.

Heeft dit artikel de doorslag gegeven om jouw woning te verkopen? Contacteer ons dan zeker op info@century21domino.be of via Contact

Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier: